torsdag 17 juni 2010

2010-06-17






























































Kycklingklubbor tajm!
Tinad kyckling, gniden med "Dry rubb "garlic" från Caj P" Man tar innehållet i påsen blandar med Olivolja, gnider in det i kycklingen, låter det stå en kort stund och sedan är det dags att slänga upp dem på grillen. Bitarna grillades på indirektvärme i ca 45h. Fick upp värmen till 260° och kunde få ut mer men var rädd för att det skulle bli bränt. Det var obefogat med högre värme resulterar i kortare tid. Man får nog övervaka det oftare med hög grillvärme. Jag ströp lufttillförseln och sänkte tempen till 220°. Ett par Choritzo från Bulltofta kött slängdes upp och grillades för att utgöra mogondagens lunch.
Måste säga att kyckligen blev extremt lyckad och mycket god. Rubben gjorde sitt, fast den satt på en kortare stund innan själva grillningen. Tror att den skall med fördel användas till ljusare köttsorter som kycklingfiléer eller kanske tom. fläsk.
En annan sak var att vi hittade ett alternativ till Hallumi. Hallumi är sjukt gott att grilla med kostar mer per kilo än köttet på gallret. Hittade dock "Grillost" på COOP till en tredjedel av vad Hallumi kostar. Måste säga att den smakar exakt likadant om än något mindre sälta. Kan ha att göra med att "grillosten" var kryddad med basilika. Tycker allt som allt att det är ett mycket bättre val än äkta hallumi pga priset och att smaken och konsistensen var identisk.
Kycklingen avnjöts med baguetter med fet lager smör. Ett par klickar
"Sweet baby ray's - bbq sauce" som köttet doppades i samt stor öl för att skölja ner... oh yeah



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar