söndag 6 juni 2010

2010-06-04



Fredag, varmt o skönt. Öl i hand o grillen på tändning. Inhandlade sk. starterblock för att lättare få fart på kolet. Det visade sig vara svårare än först tänkt. Extrem rökutveckling var snarare det blocken var till för att frambringa. Ett par oundvikliga skvättar tändvätska fick fart på det hela. Skulle kanske slängt i fler block, men med risk för ännu större rökutveckling, eller kanske satsat på de mycket dyrare starterblocken från Weber.

Denna gången tog jag mycket mer kol än sist och fick väldigt hög temperatur i grillen. Vid vissa tillfällen började det närma sig 280°. Köttet var fläskfile igen, som fått marineras i några timmar i "Santa Marias allround"-marinad. Grillades på indirekt metod i 45 min. Den halverade grilltiden förklaras av den höga temperaturen. Kötter glazaded med "BBQ smokey glaze" från Caj P, på sprutflaska.
Sist slängdes små paprikor och vårlök upp och grillades i 5-10min samtidigt som köttet las ovan kolet för att få yta.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar