Fire that shit up!
Upp på grillen i framstupa sidoläge - grillas på var sida i minst 30min. Under tiden underhölls gästerna med många klart överdrivna historier och mycket skratt. Täta kontroller under locket och av ölens kvalité gjorde väntan kort.
Tillsammans med kokt potatis, bearnaisesås (ja, pulver versionen) och en salladshistoria med ett par stänk balsamico är rätten komplett. Den upplevas hyfsat banalt men upplevelsen och smaken är dock långtifrån det.
Tycker att kycklingen blev rikare i smak och saftigare än de som tillagades dagen innan. Det kan ju klart vara en överdrivning och reaktion på min besvikelse från igår... Viktigast var ju såklart att mina gäster var nöjda och måltiden avslutades med en snaps Raki, egen importerad från Kreta, "stin ijiasas" - skål på grekiska (hoppas jag)!
Tycker att kycklingen blev rikare i smak och saftigare än de som tillagades dagen innan. Det kan ju klart vara en överdrivning och reaktion på min besvikelse från igår... Viktigast var ju såklart att mina gäster var nöjda och måltiden avslutades med en snaps Raki, egen importerad från Kreta, "stin ijiasas" - skål på grekiska (hoppas jag)!
Jag lär framöver hålla mig till att grilla kyckling på det konventionella sättet men kan tänka mig dra fram burktricket vid behov av stora mängder kyckling.
Nästa grej på gång är 2 dagars Coca-Cola marind av fläskfile... detta inom kort.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar