söndag 29 augusti 2010

2010-07-28

Bacon Explosion och Kycklingspett "Louisianna Style"


Hade gäster över på grill och en av dem önskade sig en Bacon Explosion. För att gardera mig körde jag ett gäng kycklingspett i fall inte alla skulle tycka om baconrullen. Detta var självklart dumt tänkt så, det finns väl ingen som inte tycker om bacon.
Denna gången använde jag fläsksfärs till rullen för att få en högre saftighet eftersom nötfärsen förra gången blev något torr. Procedurer var exakt samma som innan. Fläta bacon, krydda, häll på sås, lägg på köttfärsen, mer kryddor och på med knaperstekt bacon i mitten. Rulla ihop, in med termometer och upp på grillen på indirekt värme.

Kycklingen marinerades ett tag med liknande kyddning men mindre brunsocker och mer cayennepeppar samt på med lite örter och oregano och timjan. Spetsades och grillade också på indirekt värme långsamt för att inte bli torra. Nedan på bilden syns att även lite grönsaker hamnade på grillen, zuccinni och ett par lökar.

Hur blev det då? Kycklingspetten blev överraskande goda. Så pass goda att de tog lite fokus från baconrullen men inget kan ju egentligen ta uppmärksamheten från en stock kött. Fläskfärsen gjorde jobbet och rullen var saftig och smälte i munnen. Gästerna blev nöjda och vissa även något imponerade...


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar