tisdag 22 mars 2011

Födelsedagsgrill

Grillade i två omgångar, både lördag och söndag. Födelsedagen genererade presenter både i form av nära 20kg grillbriketter men även en mycket efterlängtad weberpryl, nämligen en trådlös stektermometer.



Dag 1 bjöd jag på tre stycken fläskfilérullader med pesto, fetaost och soltorkade tomater. Fick även plats med en fläskytterfilé som marinerades och blev slutligen baconinlindad. Termometern testades grundligt och visade rätt temp och levererade godkänt resultat. Den skall inom snar framtid testas på andra köttsorter.







Söndag, fint väder, drygt 2kg louisiana-kryddade kycklingfilér inlindade i bacon, en förkokt nötytterfilé och baconinlindad sparris på grillen. Allt grillades sedan på direkt värme, något ovanligt för min del med det tar mindre tid och gästerna skulle inte tvingas vänta.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar